محاکمه مدیر مسئول یک روزنامه اصلاح طلب

 

سایت پارلمان‌نیوز وابسته به خط امامی ها: جلسه رسیدگی به پرونده مدیرمسوول روزنامه آفتاب یزد در شعبه ‌٧٦ دادگاه كیفری استان تهران به ریاست قاضی مدیرخراسانی و با حضور هیات منصفه مطبوعات برگزار شد. به گزارش ایسنا، در ابتدای جلسه فلاح نماینده دادستان اتهامات منصور مظفری مدیرمسوول روزنامه آفتاب یزد را بر اساس كیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب تهران افترا به مقامات و نهادهای رسمی، اشاعه فحشا و انتشار مطالب خلاف عفت عمومی، پخش شایعه و مطالب خلاف واقع، تبلیغ علیه نظام و ترویج مطالبی كه به اساس جمهوری اسلامی لطمه وارد می‌كند و نقض مصوبه‌ی مورخ ‌٢٨/٨/٧٩ شورای عالی امنیت ملی عنوان كرد.


نماینده حقوقی ستاد مشترك نیروهای مسلح با قرار گرفتن در جایگاه در طرح شكایت ستاد مشترك نیروهای مسلح از روزنامه آفتاب یزد به علت افترا به مقامات و فرماندهان عالی رتبه نظامی مبنی بر دخالت در انتخابات ریاست جمهوری اظهار كرد: روزنامه مذكور در سرمقاله مورخ ‌١٩/٥/٨٨ با عنوان "كهریزك را بی‌ خیال موسوی و كروبی محاكمه شوند" اقدام به افترا به مقامات و فرماندهان عالی رتبه نظامی كرده است.


وی به قرائت بخش‌هایی از سرمقاله مذكور پرداخت و یادآور شد: این سرمقاله همچنین مصوبه مورخ ‌٢٨/٩/٧٩ شورای امنیت ملی را نقض كرده است.


نماینده حقوقی ستاد مشترك نیروهای مسلح افزود: روشن است كه در آن مقطع حساس عده‌ای در صدد بسترسازی برای حمله نظامی آمریكا بودند اما به لطف خدا و سكانداری رهبر فرزانه و هوشیاری مردم ایران این حیله برملا شد. با توجه به تخلفات صورت گرفته از سوی روزنامه آفتاب یزد تقاضای مجازات مدیرمسوول را داریم.


در ادامه این جلسه منصور مظفری، مدیر مسوول روزنامه آفتاب یزد با قرار گرفتن در جایگاه در دفاع از خود با بیان اینكه روزنامه آفتاب یزد در شرایطی توزیع گسترده و سراسری خود را آغاز كرد كه بعد از انتخابات سال ‌٧٦ بود، ادامه داد: آفتاب یزد در آن زمان به مجموعه مطبوعات سراسری پیوست و از میان نحله‌های مختلف اصلاح‌طلبی، جریان نزدیك به خط امام و كسانی كه در برابر تندروها در جریان اصلاحات ایستادگی می‌كردند مورد حمایت قرار گرفتند و در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ‌٨٤ نیز تنها روزنامه اصلاح‌طلب بود كه از میان كاندیداهای وابسته به جریان اصلاحات، حمایت از اصولگراترین اصلاح‌طلب – در آن زمان- را انتخاب كرد.


مدیرمسوول روزنامه آفتاب یزد تصریح كرد: در ابتدای كار دولت دكتر محمود احمدی‌نژاد اصلا به پیش‌داوری نپرداختیم چون رای ‌١٧ میلیونی ایران را با خود داشت و در حال حاضر رویه‌ انتقادی منصفانه در دستور كار است و بعضی از سوژه‌ها انتقاد از دولت همان مواردی بود كه در دوران مسوولیت‌های آقای خاتمی نیز بوده است.


وی افزود: در تمام دوره فعالیت آفتاب یزد و از جمله دوره اول مسوولیت دكتر احمدی‌نژاد حتی یكبار خطوط قرمز مورد تاكید دلسوزان انقلاب و نظام یعنی اصل ولایت فقیه، ولی معظم فقیه، اسلام و انقلاب مشمول بی‌توجهی یا خدایی ناخواسته بی‌مهری اینجانب و همكارانم قرار نگرفته است.


وی خاطرنشان كرد: آفتاب یزد از روز نخست با مدیرمسوولی اینجانب انتشار یافته است و تعلق و نزدیكی به جناح اصلاحات در گذشته نیز هیچ‌گاه مجوزی برای حمایت از برخی از ساختارشكنان نشد و از میان اصلاح‌طلبان كه رهبر معظم انقلاب بارها جناح متبوع آنها را به مثابه یكی از بال‌ها برای حركت سیاسی كشور دانسته‌اند- تنها كسانی از دیدگاه‌های حمایتی آفتاب یزد بهره‌مند شدند كه نسبت تعریف شده‌ای با خط اصیل امام راحل داشتند و تا زمانی كه مورد تایید نظام بودند و خواهند بود.


مظفری یادآور شد: نگاهی به مطالب آفتاب یزد به ویژه در چهار سال اول فعالیت كه استناد و افتخار به دیدگاه‌های امام راحل سكه‌ رایج در میان برخی از مدعیان اصلاح‌طلبی- و نه اصلاح‌طلبان واقعی- نبود، نشان می‌دهد كه این روزنامه چه هدفی را تعقیب می‌كرد برای رسیدن به هدف خود، رهسپاری در كدام راهها را مجاز می‌شمرد و اینجانب بارها در برابر ساختارشكنی‌های تندروهای اصلاح‌طلب مطلب نوشتم و برای نمونه اولین روزنامه‌ای كه به سخنان هاشم آغاجری اعتراض و آن را محكوم كرد، آفتاب یزد بود.


مدیر مسئول روزنامه آفتاب یزد خاطرنشان كرد:‌ در طول این ده سال بنده یك مرتبه به هفت هزار تومان و یك ریال جریمه شدم و این جریمه تنها سابقه غیرموثر كیفری برای بنده است و سابقه ‌١١٠ ماه فعالیت آفتاب یزد نشان می‌دهد كه این روزنامه همیشه تلاش كرده آزادی موجود در فضای رسانه‌یی كشور كه البته باید برای گسترش هدفمند و منطقی آن تلاش كرد، را ناشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی و مطابق دیدگاه‌های دینی معرفی كرده است.

وی خاطر نشان كرد: پس از انتخابات ‌٢٢ خرداد و حوادث مرتبط با آن كه برخی از آنها موجب تالم همه دلسوزان نظام و در راس آنها مقام معظم رهبری شد، رسانه‌های خارجی با برنامه‌ریزی دقیق بر اهداف خاصی متمركز شدند بر همین اساس در ایام پس از انتخابات آفتاب یزد كه گرایش سیاسی آن را مخفی نمی‌كنیم به دنبال آن بود كه به مردم ثابت كنند كه منتقدان برخی حواشی انتخابات بخشی از نظام هستند و می‌توانند مخالفت یا انتقادهای خود را در چارچوب‌های داخلی نظام منعكس كنند.


مظفری افزود: در عین حال آفتاب یزد مراقبت داشته است كه پس از اعلام نظر قطعی رهبر معظم انقلاب، به هیچ وجه اصل انتخابات زیر سوال نرود این مبنا ما را بر آن داشته كه پس از اعلام رسمی نتایج انتخابات، حتی به نقل از سایر افراد، كلامی كه القا كننده تقلب در انتخابات باشد را در روزنامه درج نكنیم و اعتقاد داریم روزنامه آفتاب یزد خط اعتدال را مطابق با اهداف نظام در پیش گرفته است كه می‌توانم بگویم در اغتشاشات و دستگیری‌ها احدی از روزنامه دستگیر نشده است.

وی تاكید كرد: ‌اگر مطلبی نوشته شده قصدمان در جهت استحكام پایه های نظام بوده و قصد تخریب نداشتیم.

وی در خصوص سرمقاله‌ای با عنوان "اراذل و اوباش واقعی" كه موضوع شكایت بود، اظهار كرد: مقدمه، متن و نتیجه‌گیری این سرمقاله نشان می‌دهد كه نگارنده به دنبال آن بود تا رفتار تاسف انگیز چند مامور متخلف كه فرمانده انتظامی تهران صراحتا بر خودسرانه بودن اقدامات آنها تاكید داشت، از مجموعه نظام جدا شود.


مظفری ادامه داد: این خبر به نقل از یكی از خبرگزاری‌های رسمی و مجاز در صفحه اول روزنامه مورخ ‌٨/٦/٨٨ درج شده است.


وی افزود: البته فرماندهان نیروی انتظامی، مخاطب سر مقاله قرار گرفتند تا گمان نكنند صرفا با یك خبررسانی كوتاه می‌توانند مسئولیت خود را خاتمه یافته تلقی كنند. همچنین به صورت ظریف این نكته به مخاطب تفهیم شده كه در برابر همه بی‌قانونی‌ها و خودسری‌ها نظام مدعی اصلی بوده و عالی‌ترین مقام نظام پاسدار مقابله با این اقدامات هستند.


وی در مورد شكایت ستاد كل نیروهای مسلح خاطرنشان كرد:‌ هر دو مقاله در مورد شكایت تنها یك موضوع را مورد توجه قرار داده است كه لزوم عدم دخالت هر نهادی خارج از قوه قضائیه و قضات است. در یادداشت "كهریزك را بی‌خیال" نكته مورد اعتراض این است كه چرا یك مقام نظامی كه البته نظامی بودن آن فرع است و اصل، ورود یك مقام غیرقضایی در اظهار نظر قضایی است، در یك سخنرانی كه بازتاب عمومی دارد به صراحت اظهارنظر قضایی می‌نماید.

مظفری به عنوان آخرین دفاع اظهار كرد: اگر در این جلسه برای دفاع از خود وكیل نگرفتم به این دلیل است كه هیچ كس جز خودم نمی‌تواند نیتم را بیان كند. من در این جلسه اعضای هیات منصفه و هیات قضایی را وكیل خود می‌دانم.